Manifesto

Laten we onze kledingkasten bevrijden

Bevrijden van slavernij, kinderarbeid en giftige stoffen

Laten we het in plaats daarvan vullen met items die geluk brengen

Laten we het simpel houden

Geen fashion industrie meer

Niet wetend hoe het product tot stand is gekomen

Maar gewoon 'Met Liefde Gemaakt'

Zodat ook onze kinderen kunnen kunnen begrijpen waar onze kleding vandaan komt..

 

 

Wil je meer weten?

Alle items van Hey BB zijn gemaakt van biologisch katoen. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat is de big deal? 

Biologisch betekent vrij van schadelijke giffen en chemicaliën. Of je baby nu last heeft van allergieën, een gevoelige huid of niet, het dragen van biologisch katoen zorgt ervoor dat je kindje niet in aanraking komt met giftige reststoffen, pesticiden en/of zware metalen. Het is daarom uitermate geschikt voor de zachte en soms gevoelige babyhuid.

Het gebruik van biologische landbouw methodes draagt bovendien bij aan gezond land en de ecosystemen er omheen. De boeren werken zonder de aanwezigheid van giftige synthetische pesticiden en meststoffen en dat is goed voor zowel hun eigen gezondheid als de gezondheid van het land waar zij op boeren.

Alle stoffen waar Hey BB mee werkt hebben een GOTS of OEKO-Tex certificering. Het certificeren van biologisch katoen is noodzakelijk om de integriteit van het biologische productieproces  te waarborgen. Beide keurmerken nemen in acht of de stoffen werkelijk biologisch geproduceerd zijn. Dit geldt voor het gehele productieproces, dus van het groeien van de katoenplanten, tot het op milieuvriendelijke en sociaal verantwoordelijke wijze fabriceren van de stof, tot het labelen van het definitieve product.