Een onderneming starten als jonge moeder

Ongeveer 2,5 jaar geleden begon mijn avontuur als eigenaresse van Hey BB. Sindsdien is een van de meest gestelde vragen die ik krijg hoe ik mijn leven combineer als ondernemer en fulltime mama. Hoe is het mij gelukt Hey BB op te richten terwijl ik daarnaast de zorg heb van (eerst één, nu) twee kinderen? In deze blogpost wil ik je daar meer over vertellen.

Werken als de kinderen thuis zijn

Kort gezegd is het naar mijn ervaring simpelweg niet mogelijk thuis te werken als er één of twee kinderen aandacht vragen. Als ik er voor Ezra en Elise ben dan wil ik er ook echt voor ze zijn. Ik doe tussendoor wel wat huishoudelijke klusjes, maar daar houd het eigenlijk ook wel mee op. Als ik een dag de kinderen heb, dan probeer ik de kinderen mijn volledige aandacht te geven door met ze te spelen, een eindje te gaan wandelen, samen te bakken enzovoorts. Een van de redenen dat ik voor mezelf ben begonnen is juist om meer tijd te hebben met de kinderen nu ze nog zo jong zijn.

Wanneer werk ik dan wel?

Lange tijd heb ik Hey BB gerund in het weekend en 's avonds als de kinderen eenmaal naar bed waren gebracht. Je kan je misschien voorstellen dat het best een zware periode is geweest, met heel weinig tijd voor mezelf. Nu mijn man, Leonard, sinds ongeveer een half jaar geleden ook voor zichzelf is begonnen hebben we gelukkig het roer kunnen omgooien en een nieuwe balans kunnen vinden. Werken als de kinderen slapen komt soms nog wel voor, maar meestal zoek ik op deze momenten bewust wat ontspanning op.

Elk begin van de week leggen Leonard en ik onze agenda's naast elkaar en verdelen we de week. Vaak komt het er op neer dat ik de ochtenden werk om bestellingen af te ronden en Leonard de middag. Als ik grote wholesale bestellingen heb maak ik wel wat langere dagen en houden we rekening met de afspraken die Leonard voor zijn werk heeft. Verder gaat Ezra op dit moment één ochtend in de week naar de peuterspeelzaal en één dag in de week naar oma. Als Ezra straks naar de kleuterschool gaat zal er meer tijd zijn om te verdelen qua werk.

Ondernemen combineren met het moederschap vind ik goed te doen en ik vind het een hele fijne combinatie. Dit is hoe we het nu indelen, maar wellicht verandert dat nog in de toekomst, zeker als de kinderen eenmaal naar school aan. Ik ben heel erg dankbaar om zoveel tijd met mijn kinderen thuis door te brengen en ik geniet daar heel erg van. Daarnaast haal ik veel plezier uit mijn werk als ondernemer. Het voelt echt als een luxe dat ik dit zo kan combineren.

Ik ben benieuwd hoe andere mama's hun werk combineren met het moederschap. Hoe houd je hier een balans in? Laat het me zeker weten bij de comments!

 

 


Deel deze post


Laat een reactie achter

Reacties worden geplaatst nadat ze zijn goedgekeurd