We weten het geslacht van de baby!

De tijd vliegt voorbij! Wist ik bij de zwangerschap van Ezra precies hoeveel weken en hoeveel dagen ik zwanger was, bij deze zwangerschap moet ik steeds even nadenken. Wow! Morgen ben ik alweer 29 weken zwanger! Hoogste tijd voor een zwangerschapsupdate. Zo weten we inmiddels al geruime tijd wat het geslacht is van de baby!

We weten het geslacht van de baby!

Zowel bij de zwangerschap van Ezra als bij deze zwangerschap had ik ruim voor de 20 weken echo een sterk onderbuikgevoel wat het geslacht is van de baby. Bij Ezra had ik gelijk: een jongetje. Ook bij deze zwangerschap werd mijn onderbuikgevoel over het geslacht van de baby steeds sterker. Ik heb zelfs twee keer gedroomd over wat het gaat worden. Ik droomde over een meisje met donkere haren en een smal gezichtje… De 20 weken echo vond ik heel spannend. In de eerste plaats omdat de echo veel kan zeggen over de gezondheid van het kindje, maar natuurlijk ook omdat ze je dan kunnen vertellen wat het geslacht is. In de auto naar het ziekenhuis was ik ervan overtuigd dat het een meisje zou zijn. Eenmaal in het ziekenhuis kon de echoscopist al snel het definitieve antwoord geven: het is inderdaad een meisje!

20 weken echo meisje

De zoektocht naar de perfecte naam

Leonard en ik hadden al een naam in gedachte mocht het een jongetje worden. Een meisjesnaam vonden we echter veel moeilijker. Eerlijk gezegd hadden we gewoon geen idee. We willen een originele naam die niet al te veel voorkomt. Niet in de top 10 van meisjesnamen, maar bovendien moet het ook bij ons passen. Dat laatste bleek voor ons het lastigst. We hadden een lijstje met meisjesnamen opgeschreven die aan onze criteria voldeden, maar bij geen van allen hadden we er een gevoel bij… Leonard en ik hadden een beetje de hoop dat we de naam zouden kiezen tijdens onze vakantie in Italië. Maar de eerste week in Italië ging voorbij zonder eureka moment. Totdat ik opeens weer moest denken aan een naam die we verzonnen hadden als Ezra een meisje zou zijn geweest. We hadden helemaal niet meer aan deze naam gedacht, omdat het op een heel klein punt niet aan onze criteria voldoet. We hadden echter meteen een goed gevoel bij deze naam. We vinden hem gewoon prachtig en zijn zo blij met de keuze. In de twee week van onze vakantie in Italië hebben we dus de knoop definitief doorgehakt. YES! Zo blij met deze naamkeuze!

Mijn to do list voor de bevalling

De to do list voor de bevalling is gelukkig niet heel lang. De baby kan straks veel spulletjes van Ezra overnemen. Toch vind ik het leuk om nieuwe spulletjes te kopen voor ons meisje straks. Ezra verhuist op een gegeven moment naar zijn grote jongenskamer op zolder en de babykamer wil ik tegen die tijd wat meisjesachtiger inrichten. De babykamer heeft nu voornamelijk blauw en grijs tinten en daar wil ik nog wel een meisjeskleur aan toevoegen. Verder ben ik natuurlijk enorm geïnspireerd geraakt wat babykleding voor meisjes betreft. Bovenstaand jurkje maakte ik vlak nadat we wisten dat het een meisje zou worden en is nu ook verkrijgbaar in de Hey BB webshop. Ik ben zo dol op deze flamingo print! Ons meisje wordt half augustus verwacht, dus ik vond deze zomerse print wel heel passend.

Tot zover mijn zwangerschapsupdate voor deze keer!

One thought on “We weten het geslacht van de baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge