DIY: tweedehands hobbelpaard opknappen

DIY hobbelpaard

Vandaag heb ik voor jullie een heel leuk en simpel DIY project. Zo simpel dat ik twijfel of het wel het ‘DIY-label mag krijgen 🙂 Voor Ezra’s eerste verjaardag besloot ik een tweedehands hobbelpaard te opknappen. Hij is er zooo ontzettend blij mee! Wat ik ook heel leuk aan het hobbelpaard vind, is dat het geschilderd is met schoolbordverf. Als Ezra wat ouder is kan hij het hobbelpaard ook ‘inkleuren’ met krijt. Dit project heeft heeft me werkelijk niet meer dan een kwartiertje tijd gekost en is heel budget-vriendelijk. In totaal was ik ongeveer 17 euro kwijt.

De zoektocht naar een tweedehands hobbelpaard

houten tweedehands hobbelpaard

Een tijd geleden kwam ik bij de kringloopwinkel bij ons in de buurt een tweedehands hobbelpaard tegen. Ik twijfelde. Het hobbelpaardje zag er toch behoorlijk gebruikt uit. Ik besloot het niet te doen. Het hobbelpaard bleef in mijn hoofd zitten en een paar dagen later kwam ik op het idee het paardje te gaan schilderen. Je raadt het al: ik ging terug naar de kringloopwinkel, maar het hobbelpaard was al weg. Gelukkig is er nog altijd Marktplaats. Binnen no-time kon ik een hobbelpaardje op 5 minuten afstand van ons huis ophalen. Kosten: €7,50. Dat valt mee toch!

Do It Yourself

Dit heb je nodig om het hobbelpaard te schilderen:

  • hobbelpaard (het liefst van ongelakt hout)
  • schuurpapier
  • zwarte schoolbordverf
  • kwast
  • kranten of een ander oppervlak dat vies mag worden
hema-schoolbordverf

Schuur het hobbelpaard eerst op met schuurpapier met een korrelgrootte van 90. Schuur daarna nogmaals met fijner schuurpapier met een korrelgrootte van 120. Verwijder het schuurstof voor je gaat schilderen. Eerst met een zachte borstel. Daarna met een iets vochtige doek. Breng minimaal twee lagen verf aan, voor maximale dekking. Tussentijds de verf goed laten drogen en opschuren met fijn schuurpapier (korrel 180 of 220).

Ezra is echt super blij met zijn hobbelpaard. We moeten hem nog wel helpen bij het opstappen van het hobbelpaard en hij kan met zijn voeten nog niet bij de stangen. Maar dat mag de pret zeker niet drukken.

P.S. Op instagram heb ik een video gedeeld waarop je het hobbelpaard in actie kan zien!

Posted Under

One thought on “DIY: tweedehands hobbelpaard opknappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge